Home

Achtergrond 257 x bekeken 1 reactie

Agco rapporteert winstdaling van 66 procent

Agco, het moederbedrijf van onder meer Massey Ferguson, Fendt en Valtra, ziet de markt voor trekkers en combines voorlopig niet verbeteren.

Vandaag rapporteerde het concern uit Georgia een 66 procent lagere kwartaalwinst van 33,5 miljoen dollar (24 miljoen euro).

De omzet van Agco daalde 14 procent tot 1,9 miljard dollar (1,38 miljard euro). Over heel 2009 is de omzet 21 procent gedaald tot 6,6 miljard dollar (4,8 miljard euro).

Het bedrijf zegt dat de markt stabiliseert en de vraag naar trekkers in Zuid-Amerika maar dat de vraag uit sleutelmarken Noord-Amerika en Europa voorlopig zwak blijft.

In 2009 daalden de verkopen van trekkers in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Europa met respectievelijk 21, 17 en 18 procent. De vraag naar combines steeg in Noord-Amerika 15 procent en daalde in Zuid-Amerika en Europa met respectievelijk 36 en 15 procent.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han

    Dit is het gevolg van de >te lage prijzen< voor landbouw producten. Willen de overheden de economie weer op gang trekken, zullenn ze de boeren een goede prijs moeten betalen zodat die weer aan investeren kunnen denken zonder al te veel bank krediet. Den Haag had wel gelijk toen ze zeiden dat de landbouw de moter van de economie is. Helaas weten ze niet hoe deze motor te starten en op gang te houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.