Home

Achtergrond 191 x bekeken

"APO was nog lang niet klaar"

De associatie voor producentenorganisaties (APO) voor paprika was nog verre van operationeel.

Dat zegt topman van handelshuis The Greenery Philip Smits. "De ontkoppeling van ICT-systemen die wij intern hebben doorgevoerd ten gevolge van het Nieuwe Samenwerkingsmodel toont dat zo een operatie enorm veel tijd kost. Dezelfde ontkoppeling moest nog bij alle APO-partijen doorgevoerd worden."

Smits zegt verrast te zijn over het bestuurlijke besluit van andere APO-gesprekspartners om niet in de APO te stappen. Vrijdag werd duidelijk dat drie van de vijf telersverenigingen tegen oprichting van de APO stemden. Dat kwam door gebrek aan eenheid onder telers in de vereniging en de complexiteit om directe relaties met handelsbedrijven te wijzigen.

Of registreer je om te kunnen reageren.