Home

Achtergrond 157 x bekeken

ANWB: geen probleem dossier kilometerheffing

De val van het kabinet hoeft wat betreft de ANWB geen probleem op te leveren voor het dossier van de kilometerheffing. Dat zei ANWB-directeur Guido van Woerkom vanmorgen.

"Een vrij grote meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat het de kant op moet zoals in het wetsontwerp is vastgelegd. Dus het is de vraag of dit dossier zo gevoelig ligt dat het door het kabinet moet worden stopgezet'', liet Van Woerkom weten.

De ANWB gaat in elk geval gewoon door met de ledenraadpleging en de afronding daarvan, aldus de directeur. ,,We zullen de resultaten in april gewoon aan de Kamer en de minister aanbieden.''

De enquête op de website van de ANWB is opgezet om na te gaan hoe leden en niet-leden denken over de voorgenomen kilometerheffing van minister Camiel Eurlings (Verkeer en Waterstaat). De minister liet bij het begin van de peiling weten de beslissing over het al dan niet doorgaan van de heffing te laten afhangen van de uitkomst van de peiling.

Van Woerkom is niet blij met de val van het kabinet. ,,Erg handig in deze tijd is het natuurlijk niet.'' Hij verwacht wel dat allerlei geplande besluiten over bijvoorbeeld wegverbreding gewoon doorgaan, maar dat lange tijd onduidelijk zal blijven hoe invulling wordt gegeven aan geplande bezuinigingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.