Home

Achtergrond 145 x bekeken

575.000 mensen zoeken hulp bij Kieskompas

Vanaf de lancering van de website Kieskompas, begin februari, hebben in totaal 575.000 mensen die bezocht.

Op de site kunnen kiezers terecht die nog niet weten op wie zij woensdag moeten stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dat liet André Krouwel van het Kieskompas vandaag weten.

In de afgelopen zeven dagen is de site bezocht door meer dan 200.000 mensen. Op dit moment bezoeken zo'n tweeduizend kiezers per uur de website, aldus Krouwel. In Amsterdam vulden tot nu toe de meeste mensen de vragen op de website in: ruim 31.000. Daarna volgen Nijmegen (29.000) en Leiden (22.000). Ook in Utrecht, Apeldoorn en Zwolle wordt de site vaak gebruikt.

Op het Kieskompas wordt deelnemers gevraagd hun mening over dertig stellingen te geven. Op basis daarvan wordt duidelijk welke partij standpunten heeft die het meest overeenkomen met de mening van de deelnemer. Behalve van Kieskompas kunnen kiezers ook gebruikmaken van de Stemwijzer voor stemadvies.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.