Home

Achtergrond 175 x bekeken

Witloftelers moeten nog even wachten op topprijzen

Een matige consumentenvraag naar witlof, relatief groot aanbod en desinteresse bij supermarkten hebben geleid tot een daling van de prijs.

Handelaren noemen prijzen variërend van 60 tot 80 cent per kilo. Een week eerder lag de prijs nog 10 cent hoger.

Supermarkten stunten vooral met concurrerende producten zoals (Spaanse) broccoli. Toch verwacht de handel voor de komende twee weken een aardige prijsstijging. In de feestmaand wordt traditioneel vrij veel witlof geconsumeerd. Waar deze week geen enkele supermarktketen een actie had met witlof, wordt door handelaren voor volgende week tenminste twee grote acties aangekondigd. De prijs zou boven de 1 euro kunnen uitstijgen.

Prognose: de witlofprijs stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.