Home

Achtergrond 170 x bekeken

Witlofprijs stijgt bij de teler, nog niet in de supermarkt

De telerprijs voor witlof is met 90 cent tot 1 euro zeker 10 cent hoger dan vorige week en de vooruitzichten voor afzet van dit gewas zijn prima. De productie is niet al te groot en de vraag is in de aanloop naar Kerstmis goed.

De supermarktprijs blijft bij C1000 en AH echter gelijk op € 1,98 en bij Jumbo zakt hij zelfs naar 40 cent naar € 1,58. De actuele telersprijs is niet slecht, maar ook niet fantastisch. Vanaf 80 cent, gemiddeld jaarrond, is de teelt kostendekkend.

Voor later in het seizoen ziet de aanvoer er niet geweldig uit. Door vorst is een deel van de witlofpennen niet gerooid. Bovendien zijn de pennen fijn van structuur, wat ze duurder maakt in aanschaf.

Prognose: stabiele tot licht stijgende prijs.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.