Home

Achtergrond 194 x bekeken

Stijgende tendens blijft aanhouden bij graanprijzen

De graanprijzen hebben een stijgende tendens, alhoewel in Chicago de tarwenoteringen gisteren wat moesten inleveren.

De stijging heeft meerdere oorzaken. In Australië holt de kwaliteit van de tarwe achteruit door regen. In Rusland is een kwart van het ingezaaide wintergraan kapot gevroren. In de VS staat de wintertarwe er minder goed bij. Overal in de wereld is minder wintergraan gezaaid door slecht weer.

En de EU blijft erg veel tarwe exporteren naar de wereldmarkt, omdat de aanvoer vanuit Rusland is weggevallen. Bovendien wordt veel mais verwerkt tot bioethanol, waardoor de maisvoorraden snel krimpen. Dat verhoogt de vraag naar tarwe.

Prognose: de prijs stijgt

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.