Home

Achtergrond 270 x bekeken

Stabilisatie op peenmarkt met goede vooruitzichten

De ergste gekte is weer wat van de peenmarkt af. De Kerstinkopen zijn gedaan. Dat zorgt voor prijsstabilisatie.

Toch duurt het waarschijnlijk niet lang voor de prijzen weer stijgen. Waar het begin van de week rustig was, loopt de handel inmiddels weer redelijk door.

In Frankrijk konden telers een tijdje niet rooien door de sneeuw. Deze peen komt later op de markt, waardoor Nederland een rustiger periode tegemoet kan zien. Het is oppassen geblazen voor de prijsvorming. Als Nederland de boot hierdoor mist, kan de markt ineenstorten. Rusland is momenteel de voornaamste afnemer en dat brengt gevaar met zich mee. De peen wordt grotendeels via België en Turkije daar naartoe geëxporteerd vanwege de papierenkwestie.

Prognose: prijs is stabiel tot stijgend

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.