Home

Achtergrond 235 x bekeken

Spanje teelt 2.500 hectare fusariumresistente tomaten

Andalusië – Spanje teelt dit jaar zo’n 2.500 hectare tomaten die resistent zijn tegen fusarium. Bijna al deze tomaten zijn gekweekt in de regio Andalusië, meldt Hortyfruta, een overkoepelende coöperatie van tomatentelers uit Andalusië.

De resistente tomaten beslaan nu 20 procent van het totale tomatenareaal. De productie komt dit jaar op 30.000 ton. De resistente tomaten komen op een productie van 3 tot 5 kilo per vierkante meter, terwijl 20 kilo gebruikelijk is in Spanje.

Volgens Hortyfruta vergt de teelt van de resistente tomaten veel kennis van zaken. ”Want de wortels van deze tomatensoort zijn erg gevoelig. De tomaten worden als specialiteit op de markt gebracht.”

Of registreer je om te kunnen reageren.