Home

Achtergrond 332 x bekeken

Schapenmarkt Leeuwarden belandt in mineur

De schapenmarkt in Leeuwarden was dinsdag in mineur.

Hoewel de aanvoer iets kleiner was dan vorige week, gingen de prijzen toch bijna over de hele linie naar beneden. De vraag naar lamsvlees blijft vooralsnog beperkt, zowel in Nederland als in omringende landen. Er is nog enige export naar België, maar ook op kleinere schaal dan normaliter. Door die export zijn de jonge ooien nog enigszins prijshoudend, maar ook dat is maar net.

Gezien het winterweer viel de aanvoer van schapen richting markt echter nog mee. Handelaren hadden een grotere aanvoer verwacht, omdat schapenhouders steeds meer dieren van de dijken af halen. Mogelijk dat het effect daarvan volgende week alsnog voelbaar is. Voor de prijsvorming zou dat waarschijnlijk verkeerd uitpakken, want de vraag is nog erg zwak.

Prognose: blijvende prijsdruk

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.