Home

Achtergrond 160 x bekeken

SGP sluit snelheidslimiet van 135 km niet uit

De plannen van het kabinet om op sommige snelwegen de maximumsnelheid te verhogen naar 130 kilometer per uur worden gesteund door de SGP.

Dat zei SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf in de nacht van gisteren op vandaag tijdens het debat in de Tweede Kamer over de begroting Infrastructuur & Milieu.

"Je zou zelfs kunnen nadenken over 135 kilometer per uur'', stelde de SGP'er. Hij voegde daar wel aan toe dat het enkel kan op trajecten waar de verkeersveiligheid niet in het geding is. Ook milieu- en geluidsgevolgen moeten goed worden bekeken. "Die randvoorwaarden moeten goed zijn geregeld. Het belang van een goede inpassing is glashelder'', aldus de volksvertegenwoordiger.

Coalitiepartijen VVD en PVV gaven eerder aan dat vanaf januari een verhoging naar 130 kilometer per uur al mogelijk moet zijn. Het CDA wacht liever eerst op onderzoek. Tijdens het debat bleek dat ook andere partijen eerst onderzoek willen afwachten. Van de SGP is bekend dat ze regeringsplannen in principe welwillend benaderen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.