Home

Achtergrond 764 x bekeken

Reconstructie kassen Greenport Aalsmeer

Aalsmeer - Binnen Greenport Aalsmeer wordt 237 hectare glastuinbouwgebied opgeknapt en 218 hectare krijgt een nieuwe functie.

De provincie Noord-Holland legt hier 10 miljoen euro voor neer. Dit is een voorstel van Gedeputeerde Staten dat nog ter besluitvorming aan Provinciale Staten wordt voorgelegd.
De bijdrage van 10 miljoen wordt verdeeld over projecten van de betrokken gemeenten Uithoorn, Aalsmeer, Amstelveen en Haarlemmermeer. Van de 455 hectare glastuinbouw die onder handen wordt genomen in de Greenport Aalsmeer wordt 237 hectare verouderde kassen afgebroken. Hiervoor komen nieuwe high-tech en duurzame kassen voor in de plaats. De rest, 218 hectare, is verouderd glas en wordt opgeruimd. Deze ruimte krijgt een nieuwe functie zoals wonen en groen.

Of registreer je om te kunnen reageren.