Home

Achtergrond 197 x bekeken

Ooien wat duurder verkocht in Leeuwarden

De handel in slachtschapen op de veemarkt in Leeuwarden is redelijk goed verlopen. De aanvoer was met 974 schapen beperkt en dat zorgde voor stabiele prijzen. De notering voor ooien werd zelfs nog met € 2,50 verhoogd.

De prijsstijging van de ooien heeft te maken met betere exportmogelijkheden rond de feestdagen. Rond de jaarwisseling wordt in Frankrijk meer lamsvlees geconsumeerd dan normaal.

De verwachting is dat de prijzen tot het eind van dit jaar redelijk stabiel blijven. De aanvoer zal niet groot zijn. De schapen die buiten staan zijn vaak nog niet slachtrijp, hoewel rammen met het koude weer wat sneller slijten dan ooien. Ook het aanbod van schapen die in de stal zijn afgemest is tot nu toe nog beperkt. Niet eerder dan volgend jaar trekken de prijzen voor rammen weer aan.

Prognose: stabiele prijzen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.