Home

Achtergrond 206 x bekeken

Maxime Verhagen

Maxime Verhagen is vice-premier, officieus partijleider van het CDA en minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Hoewel Maxime Verhagen het landbouwbeleid nagenoeg volledig overlaat aan zijn staatssecretaris bewaakt hij wel de grote lijnen. Ook laat hij zich af en toe zien bij grote, innovatieve agribusinessbedrijven. Stelt ondernemerschap centraal en wil af van belemmerende wet- en regelgeving.

Zijn hervorming van het duurzame energiebeleid en Green Deals zijn in de agrarische sector gematigd positief ontvangen. De interne strubbelingen bij het CDA hebben Verhagens daadkracht en geloofwaardigheid echter geen goed gedaan. Hij ontbeert bovendien charisma.

Geboortejaar:

Functies:
• Vice-premier
• Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie
• Partijleider van het CDA

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.