Home

Achtergrond 960 x bekeken 1 reactie

Kerstpiek rode bessen valt weg door sneeuwproblemen

Andelst – Medewerkers van bessenbedrijf Tijssen uit Andelst sorteren rode bessen. Telers van rode bessen plannen hun afzet rond kerst, omdat de vraag naar hun product dan het grootst is.

Kerstpiek rode bessen valt weg door sneeuwproblemen

Andelst – Medewerkers van bessenbedrijf Tijssen uit Andelst sorteren rode bessen. Telers van rode bessen plannen hun afzet rond kerst, omdat de vraag naar hun product dan het grootst is. Dit jaar is dat anders, stelt Tijssen.

”De prijs is deze week weggezakt naar 50 tot 60 cent per 150 gram. Dat is normaal rond de 90 cent.” Oorzaak is de weggevallen vraag van markten als Frankrijk en Rusland. Door de sneeuwoverlast zijn veel bestemmingen moeilijker bereikbaar voor transporteurs.

Ondanks de prijsdaling zet Tijssen dezelfde hoeveelheid af. ”Als je de cel openmaakt, moet je ook echt ruimen.” Voor rodebessentelers resteert de hoop dat de rest van het seizoen het omzetverlies goedmaakt.

Foto Vidiphoto

Loonwerker wacht op geduldig op kansen voor pekelwater

Termunterzijl – Met zijn omgebouwde vrachtwagen spuit agrarisch dienstverlener Bert Alfing dikke stralen pekelwater op het wegdek. Veel werk heeft hij daar nog niet aan, omdat de provincie Groningen en de meeste gemeenten nog voldoende strooizout op voorraad hebben.

Uit ervaring weet Alfing echter dat naar mate de winter vordert er vaker een beroep op hem wordt gedaan. Met zijn installatie kan hij 7 tot 15 gram per vierkante meter spuiten. Buiten de winter vervoert Alfing met deze vrachtwagen tarwe en vloeibare kunstmest.

Foto Koos van der Spek

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    bessenteler

    ik hoop dat er toch voor deze teler wel een fout in de tekst staat want voor 50/60 cent de kilo hadden ze beter de bessen in augustus af kunnen zetten!!! en niet alleen gokken op rond kerst te leveren. Dat is de laatse drie jaar al niet meer rendabel.!!

Of registreer je om te kunnen reageren.