Home

Achtergrond 263 x bekeken

Ger Koopmans

Het rechtse geweten van de Tweede Kamerfractie van het CDA.

Als de belangen van de landbouwsector in het geding zijn schuwt scherpslijper Ger Koopmans de confrontatie niet, ook niet als hij daarmee zijn eigen bewindslieden treft. Prikkelende en provocerende uitspraken vormen zijn handelsmerk, maar tegelijkertijd weet de Limburgse oud-melkveehouder dat humor de smeerolie van het debat het is.

Menigeen had hem het staatssecretariaat van landbouw in het kabinet Rutte toegedicht, maar die post ging naar voormalig partijvoorzitter Henk Bleker. Koopmans is nu nog de enige landbouwwoordvoerder van de christendemocraten in het parlement en drukt daarmee een stevig stempel op het beleid.

Geboortejaar:

Functies
• lid Tweede Kamer voor het CDA

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.