Home

Achtergrond 161 x bekeken

Eindejaarsdrukte komt op gang

De eindejaarsspurt bij de handel in varkensrechten is dan toch op gang gekomen.

Handelaren zijn druk met de handel in vooral leaserechten. De kooprechten gaan niet zo hard. Varkenshouders willen voor het eind van het jaar hun productierechten over het afgelopen jaar op orde hebben. In het oosten en de overige gebieden lopen ze daarbij tegen het probleem aan dat er een tekort aan aanbod is. Dat zorgt voor een hoge leaseprijs van rond de 23 euro voor volledig benutbare rechten. In het zuiden is sprake van een overschot aan rechten en ligt de leaseprijs een stuk lager: rond de elf euro.

In de pluimveesector is het rustiger. Prijzen voor kooprechten bewegen zich op het niveau van € 11,50 in oost tot € 12,50 in zuid. Leaseprijzen liggen in de orde van € 2,30.

Prognose: stabiel tot hoger

Of registreer je om te kunnen reageren.