Home

Achtergrond 167 x bekeken

Appelafzet eindigt jaar met stabiele en redelijke prijzen

Het afzetjaar lijkt te eindigen op een stabiel en redelijk prijsniveau. De komende weken zal de markt zeker niet overvoerd worden met appels doordat veel telers het sorteren terugschroeven. Veel Pools personeel vertrekt naar huis voor de kerst.

Na 1 januari zal het volume weer oplopen. Ook zal de uitvoer naar Rusland stijgen door het wegvallen van importheffingen. Vooral voor appels kan dat effect hebben op de vraag naar dikke Jonagold-maten.

Prijzen voor de beste Elstar haalden gisteren niveaus van maximaal 72 cent. Dat niveau is het ook het plafond voor Jonagold. Gewone partijen van kleinere maten liggen net onder de 50 cent.

Prognose: prijzen gelijk.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.