Home

Achtergrond 496 x bekeken 1 reactie

Agco wil CNH overnemen

Agco-topman Martin Richenhagen is volgens de Italiaanse krant Milano Finanza nu wél erg duidelijk: Agco wil Case New Holland kopen.

Agco toont volgens de krant dus interesse in CNH, maar het is hoogst onduidelijk of Fiat Group wil verkopen. Daarmee lijkt dit een herhaling van de geschiedenis te zijn. Toch liggen de kaarten nu anders. CNH valt binnenkort samen met onder andere Iveco onder de Fiat Industrial-tak. Eerder waren er geruchten dat Daimler het gehele Fiat Industrial over wou nemen, omdat het bedrijf met name geïnteresseerd zou zijn in truckfabrikant Iveco. Richenhagen zegt in de Italiaanse krant dat hij tien dagen terug nog met Fiat-topman Sergio Marchionne om tafel heeft gezeten, maar zonder resultaat. “Maar hij heeft mijn telefoonnummer en weet me te vinden. En hij weet dat we interesse hebben in CNH” aldus Richenhagen.

Studeren op financiering

Agco gaat ondertussen bestuderen hoe een fusie met CNH er uit zou kunnen komen te zien. Daarbij wordt gekeken naar mogelijke voorwaarden van mededingingsautoriteiten en financiering. Ook wordt gekeken naar eventuele partners voor een overname.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    J. Kraaijvanger

    Agco kan ook op eigen kracht groeien en kan beter het geld beter besteden aan produktontwikkeling en kwaliteitsverbetering.

Of registreer je om te kunnen reageren.