Home

Achtergrond 192 x bekeken

Aanbod goede witlof beperkt, prijzen omhoog

Door het winterse weer staat de kwaliteit van witlof onder druk. Ook neemt het aanbod richting de feestdagen af.

Telers met goede witlof maken op de Belgische veilingen volgens handelaren prijzen tussen de € 1,70 en € 1,80 per kilo. In Nederland komen prijzen in de bemiddeling niet veel verder dan tussen de € 1,10 en € 1,20. Dat is ruim 10 procent meer is dan vorige week.

Grote supermarktketens laten witlof voor wat het is, maar Hoogvliet, Coop, Vomar en Jan Linders deden de groente in de aanbieding. Voor tussen de kerst en oud en nieuw wordt een hele rustige markt verwacht. Trekke­rijen zijn veelal gesloten en niet alleen het aanbod maar ook de vraag valt in deze periode terug.

Prognose: stabiele prijzen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.