Home

Achtergrond 196 x bekeken

Zuidwest: nog veel aardappelen en uien te rooien

In het Zuidwesten zit naar schatting nog 400 hectare uien en 2.000 hectare consumptieaardappelen in de grond.

Dat zegt Luc Remijn van DLV Plant.

"Dit geldt voor heel Zuidwest-Nederland; van Zeeland tot Rotterdam tot Tilburg. Op Walcheren zijn nog steeds telers die nog geen aardappel hebben gerooid. Die hebben er de machines niet voor en zijn dus afhankelijk van de loonwerker."

De capaciteit neemt wel toe, omdat steeds meer telers klaar zijn met de oogst en hun collega’s een helpende hand kunnen bieden.

De hoop is nu gevestigd op volgende week, weet Remijn. "Als het droog blijft, kunnen we een heel eind komen. De oogst wordt niet in een week afgerond, maar 80 procent moet lukken. Het is heel spannend. Ik adviseer telers om te rooien wat er te rooien valt, ondanks de omstandigheden. Elke aardappel is er een. De prijs is ernaar om alles in te schuren. En met de juiste apparatuur en kennis, is het bewaren in de hand te houden."

Of registreer je om te kunnen reageren.