Home

Achtergrond 159 x bekeken

Zuid-Holland: geld voor gietwaterfabriek

Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Zuid-Holland stemt in met subsidie voor een gietwaterfabriek in het Westland.

Het afval- en drainagewater uit de tuinbouwsector in het Westland kan daarmee hergebruikt worden als gietwater voor de kassenteelt. Daarmee denkt de provincie een instrument te hebben om de verzilting van het Westlandse grond- ent oppervlaktewater tegen te gaan.

Uit stukken van de provincie valt op te maken dat voor bouw en exploitatie van zo’n gietwaterfabriek 23 miljoen euro nodig is. De subsidie wordt toegezegd onder de voorwaarde dat de begroting sluitend wordt gemaakt. Ook de gemeente Westland en het Hoogheemraadschap van Delfland zijn gevraagd bij te dragen voor een bedrag van zeven ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.