Home

Achtergrond 358 x bekeken 8 reacties

Zeeuw verwaarloost acht paarden

De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) heeft woensdag acht paarden bij hun eigenaar weggehaald.

De eigenaar verwaarloosde de paarden op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland en verbeterde de situatie na een waarschuwing vorige week niet, zo liet de nVWA weten.

Vijf warmbloedpaarden, twee trekpaarden en een Shetlandpony hadden nauwelijks bewegingsruimte en stonden continu in de modder, die op sommige plekken 30 centimeter diep was. Als stal en voederplaats werden zeecontainers gebruikt, maar die waren vervuild met mest.

De eigenaar is voor verhoor overgebracht naar de politie en de paarden zijn naar een opvangadres vervoerd.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  weer veel geschreeuw

  wie zegt dat dat boeren zijn. Immers elke boer weet dat hij goed voor zijn dieren moet zorgen en dat ze dan pas voor hem zullen zorgen. Dus het geschreeuw dat boeren het telkenmale goed zitten te praten is kolder. En dan ook nog enig dreigement uiten zielig gewoon.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste heer Hamstra, er is natuurlijk een wereld van verschil tussen de Ovp en de Waddenzee, maar ik ben het met je eens dat het immoreel en hypocriet is om ingerasterde grazers te laten doodhongeren en vrijlevende zeehonden van het wad te halen en in een opvang te stoppen. Maar van SBB kun je nou eenmaal alles verwachten. Hoe denk je dat vorig jaar die vossenfamilie ineens op Vlieland is gekomen en hoe er toen plotsklaps méér dan 2000 zeevogelnesten met eieren en kuikens zonder noemenswaardige vraatsporen leeg konden zijn? Toch echt niet door één rekel, één moer en vier welpjes! Ik denk wel te weten welke hobbyjagende boswachter daar achter zat, maar probeer zoiets maar eens te bewijzen. Staatsbosbeheer moet zo snel mogelijk 'bevroren' en heringedeeld worden. Ik zeg niet dat het CDA als partij rechts is, maar wél dat het CDA politici waren die als minister het Ovp-experiment in de benen hielden. Rabo en LTO/ZLTO zijn inderdaad grootaandeelhouders in talloze omvangrijke agri-ondernemingen. Rendac is bijv. helemaal van ZLTO! En Rabo zit ook achter de LOG-lobby. Jij weet ook wel dat de meeste boeren met handen en voeten aan de Rabo vastzitten. Zélfs hun ondergoed leasen ze nog van de bank!

 • no-profile-image

  veen

  Deze kregen denk ik nog wel eten, en dan de natuur in de oostvaarderplassen jah...

 • no-profile-image

  herkauwer

  Scheeuwende wolboer, ik dreig helemaal niet. Ik beloof alleen maar om komend jaar intensief op dit soort wantoestanden te gaan letten. Als jij dit al bedreigend vindt dan heb je kennelijk wat te verbergen!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Hamstra, ik maak geen verschil maar zeg alleen, dat ook boeren goed voor hun dieren moeten zorgen. Deze Zeeuw houdt die paarden en pony duidelijk niet als werk- of rijdieren en het zou mij niet verbazen als het een handelaar is die ze goedkoop inkoopt en dan voor de slacht weg doet. Want anders zet je de dieren toch niet klem in de klare bagger in hun eigen stront! En dan nog wat: de OVP-idiotie heeft NIKS met Links te maken! Sterker nog: het onversneden wanbeleid met die grote grazers werd jarenlang door CDA bewinds- en beleidspersonen verdedigd. Dat is allemaal na te bladeren in de Vergaderstukken van de Tweede Kamer!

 • no-profile-image

  a hamstra

  Herkauwer, je maakt dus verschil met de paarden in de Oostvaarder plassen en bij de boer, Als boer raak je toch in de war als je B.v. de oostervaardeplassen vergelijkt met de wadden zee. daar word elke zeehond
  bij zijn eerste kuch uit het water (GERED) gehaald.
  In de oostervaardeplassen moet je als dier eerst kram peren van ellende .en word je niet gered maar afgeknalt.Je zult me wel weer dom vinden dat ik die linkse idioten niet snap. Mijn conclusie alles is geoorloofd als het maar tegen de mensheid is.

 • no-profile-image

  a hamstra

  Zo nu de KONINGSPAARDEN in de oostvaarder plassen.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Dit staat volkomen buiten de Oostvaardersplassen. Boeren moeten verdorie ook hun dieren goed verzorgen! Telkenmale als er dergelijke berichten in Agd verschijnen gaan boeren het weer rechtpraten. Ik krijg dus écht zin om eens een jaartje helemaal in déze materie te duiken. Zal eens zien wat er met de Dierenbescherming en de animalcops op poten te zetten valt.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.