Home

Achtergrond 265 x bekeken 2 reacties

Werkstraffen geëist voor geknoei met asbest

De officier van justitie in Utrecht heeft vandaag tegen twee asbestbedrijven een boete van 45.000 euro geëist, waarvan 20.000 euro voorwaardelijk.

De directeuren van de twee asbestverwijderaars hoorden 160 uur werkstraf eisen waarvan zestig uur voorwaardelijk. Volgens de aanklaagster is gedurende drie jaar bij het verwijderen van asbest uit een groot kantoorpand in Utrecht zo slordig gewerkt, dat er grote gezondheidsrisico's zijn ontstaan. De verdachte bedrijven hebben zich niet gehouden aan de basisregel: eerst asbest verwijderen en dan slopen. Vervolgens werd het asbest niet volledig verwijderd, terwijl de ruimtes wel werden vrijgegeven. Ook is het asbest volgens de aanklaagster niet op de juiste manier afgevoerd.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    hans

    Gasunie?

  • no-profile-image

    Trader

    Hoe gaat het bij de Gasunie met asbest? Daar wordt zeker niet gecontroleerd?

Of registreer je om te kunnen reageren.