Home

Achtergrond 223 x bekeken

Weekers blijft bij afschaffing heffingskorting

De afschaffing van de heffingskorting voor groene investeringen wordt doorgezet.

LTO en de Nederlandse Vereniging voor Banken (NVB) hebben staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) er niet van kunnen overtuigen dat er alternatieven mogelijk zijn. Dat blijkt uit een brief die hij naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. LTO en NVB vinden dat de heffingskorting voortaan kan worden gefinancierd met overgebleven geld van de EIA, MIA en Vamil. Volgens Weekers is dat niet mogelijk en niet wenselijk.

De staatssecretaris stelt dat het niet-opgenomen geld voor deze regelingen beschikbaar moet blijven. De Tweede Kamer heeft daar eerder op aangedrongen, schrijft hij. Daarnaast zitten er technische haken en ogen aan het voorstel van LTO en NVB met als gevolg dat een eventuele budgetoverschrijding van EIA, MIA en Vamil niet op tijd wordt opgemerkt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.