Home

Achtergrond 543 x bekeken 6 reacties

Vrees destabilisering van The Greenery

Greenery-telers vrezen dat het vertrek van drie directieleden van The Greenery tot een destabilisering leidt van het handelshuis en een negatieve spiraal.

Vandaag komen de leden van de productmarktadviescomité’s (PMAC’s) bij elkaar in Bleiswijk.

The Greenery maakte vandaag bekend dat drie leden van het directieteam per direct opstappen. Hiertoe is besloten na gezamenlijk overleg, stelt de woordvoerder van The Greenery. Verdere mededelingen wil hij niet doen. Wel zegt hij dat de strategie van het handelshuis dezelfde blijft en dat de taken ook deels worden overgenomen door algemeen directeur Philip Smits.

In een oproep aan PMAC-leden stellen vertegenwoordigers van PMAC-tomaat dat het vertrek een te grote commerciële aderlating is in deze fase van de ontwikkeling van het bedrijf. Juist nu zijn ervaren krachten nodig, stellen de initiatiefnemers die willen voorkomen dat het handelshuis in een duikvlucht terecht komt. De telers hebben Coforta-voorzitter Theo Ammerlaan gevraagd uitleg te komen geven over het besluit.

Een teler noemt met name het vertrek van directeur sourcing Jelte van Kammen een aderlating. Hij is sinds de start van het seizoen bij The Greenery betrokken. ”Dit is echt een kennisdrain. Van Kammen heeft lang met zijn poten in de modder gestaan.” De andere twee directeuren Leon Bol (directeur sales) en Martin van der Sande (commercieel directeur sourcing) zijn met overgenomen handelsbedrijven bij het bedrijf binnengekomen. Wat de toekomstplannen zijn van deze directeuren is niet bekend. The Greenery is nog in een procedure verwikkeld met een oud-directeur van Hagé over het meenemen van klanten bij zijn vertrek.

Een rondgang langs telers leert dat er verbazing is over het besluit en de mededeling. Het vermoeden bestaat dat de stap te maken heeft met gevolgen van het nieuwe samenwerkingsmodel. The Greenery werkt aan aanpassingen van het model, die in de ledenraad van december op de besproken worden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  K.A.R.Bonade

  Greenery, de grootste mislukking van de laatste 20 jaar
  alleen die titels van die directeuren doen je al kotsen terwijl ze alleen maar een doorgeefluik zijn, ze kunnen nog geen kilo spruiten of andere producten verkopen voor een goede prijs
  Greenery, kindje van kameleon Veerman, je weet wel, ja die!!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  pietflevo

  hoe minder directie des te minder blijft er aan de strijkstok hangen

 • no-profile-image

  henk groot

  nieuwe concurent geboren:

  KaSaBo Bv. voor al uw hollandse producten!

  heoveel telers volgen??

 • no-profile-image

  Han

  @Adrian. Jij vraagt wie schuldig is aan slechte prijzen, na een goed prijzen jaar. Dit is duidelijk de gehele organisatie van boer tot handels org. zij moeten eenvoudig een productie plan maken en niet ongebreideld uitbreiden, want bij een goede prijs hoort een bepaalde omzet / aanbod hoeveelheid. Mensen echt niet meer spruiten of tomaten omdat er meer aanvoer komt.

 • no-profile-image

  Adrian

  Nou er is weer zat voer voor Greenerybashers en azijnpissers!
  Hoewel niemand onvervangbaar is, zie ik dit als een absoluut verlies voor TG.

  @karbonade: En daar hebben zwalkende telers knap aan bijgedragen.
  Als er 1 product is waar t.o.v. de omzet door dit bedrijf veel aandacht aan is gegeven, zijn het de spruiten wel.
  En gingen door acties of het weer de prijzen omhoog, dan werd handenwrijvend buiten TG om geleverd om vervolgens bij een neergaande markt TG vol te stoppen.
  En dan maar klagen over de prijsvorming.
  Of.... 1 goed jaar en het areaal steeg weer met 50 %.
  Vraag je zelf nu eens af wie er nu schuldig aan die malaise? De hand in eigen boezem weetjewel!
  Wat een knurften......

 • no-profile-image

  marco

  Och ze zullen wel ergens anders in Barendrecht opduiken soms zijn dingen zo simpel.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.