Home

Achtergrond 275 x bekeken

Vissen kan weer in Golf van Mexico

De Golf van Mexico lijkt zich grotendeels te hebben hersteld van de olieramp eerder dit jaar.

In bijna het gehele gebied dat was afgesloten vanwege een olievlek, mag weer worden gevist. Dat heeft de NOAA, de overheidsdienst die gaat over het beheer van de zeeën, gisteren bekendgemaakt.

Het vissen werd maandag toegelaten in een zeegebied van bijna 22000 vierkante kilometer. Eerder waren andere delen van de Golf van Mexico al vrijgegeven. De Golf van Mexico lijkt zich grotendeels te hebben hersteld van de olieramp eerder dit jaar. De visvangst blijft alleen nog verboden in een gebied van ongeveer 2700 vierkante kilometer direct rond het olielek dat de problemen veroorzaakte. Dit is nog geen half procent van het rampgebied, aldus de NOAA.

De problemen in de Golf van Mexico ontstonden door een ontploffing op een booreiland eind april. De explosie leidde tot een olielek. Naar schatting is meer dan tachtig miljoen liter ruwe olie in zee gestroomd. Het is de ernstigste milieuramp in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.