Home

Achtergrond 633 x bekeken

Vijf nieuwe bietenrassen van KWS op rassenlijst

Bietentelers kunnen voor 2011 kiezen uit maar liefst zeven nieuwe suikerbietenrassen.

Dat blijkt uit de nieuwe Nederlandse rassenlijst die vandaag is gepresenteerd.

Het Duitse zaadbedrijf KWS komt voor 2011 met vijf nieuwe bietenrassen, waarvan drie rhizomanieresistente rassen. Het ras Bernadetta KWS combineert een hoog suikergehalte (index 104) met een hoge financiële opbrengst (102). Cellina KWS heeft eveneens een hoog suikergehalte (103) en goede financiële opbrengst (101).

Kathrina KWS combineert een bovengemiddeld suikergehalte (101) met een goede wortelopbrengst (101).

Maar het nieuwe suikerbietenras Heron van SESVanderHave is op de nieuwe rassenlijst de uitblinker wat betreft wortelopbrengst (105). Het ras, gekweekt door Kuhn & Co, heeft eveneens een hoge financiële opbrengst (102).

Bietentelers die problemen hebben met witte bietencysteaaltjes hebben volgend jaar ook een nieuw ras dat ze kunnen gebruiken: Constantina KWS. Dit ras heeft een hoog suikergehalte (103), het hoogste suikergehalte van bietenrassen voor percelen met bietencysteaaltjes.

SESVanderHave heeft ook een nieuw ras in dit segment (Bever). Dit ras scoort vooral op wortelopbrengst (102).

Voor percelen die te kampen hebben met de bodemschimmel rhizoctonia is er eveneens een nieuw ras beschikbaar: Isabella KWS. Deze nieuwkomer op de Nederlandse rassenlijst heeft de hoogste financiële opbrengst van de rhizoctoniaresistente suikerbietenrassen.

Of registreer je om te kunnen reageren.