Home

Achtergrond 186 x bekeken 1 reactie

Vertrouwen

Heulen met de vijand. Zo zou je de toenadering tussen Stichting Wakker Dier en ZLTO kunnen zien.

Beide partijen, die tot voor kort elkaars tegenpolen waren, gaan gezamenlijk op zoek naar een oplossing voor het dierwelzijnsprobleem. De insteek is wel duidelijk verschillend: de een kiest primair voor het dier, de ander primair voor de boer. Maar het doel is om gezamenlijk ervoor te zorgen dat zowel de boer als het dier het beter krijgt.

Voordat de samenwerking ontstond zijn forse koerswijzigingen nodig geweest: Wakker Dier verlegde haar focus van de boer naar de retail en ZLTO gaat af van de focus op efficiënte productie naar productie met een meerwaarde. Het is goed dat partijen elkaar opzoeken als ze elkaar kunnen versterken. Angst is een slechte raadgever, dus waarom zou je niet met je tegenpool aan tafel gaan? Zo eenvoudig ligt het niet. Voor samenwerking is vertrouwen nodig. En gezien het verschil tussen de organisaties, is het de vraag of er voldoende vertrouwen is om er daadwerkelijk samen de schouders onder te zetten. Beide partijen hebben al aangeven de verschillen van de clubs niet te vergeten. Het vertrouwen is nog broos, het zal nog moeten groeien voor groot succes. Maar dat de eerste stap gezet is, is positief.

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

  • no-profile-image

    Henk Mol

    De gifbeker wordt door Wakker Dier aangereikt en ZLTO drinkt hem leeg.
    Waarom ben je nog lid van ZLTO ????????
    Dit is het begin van het einde van ZLTO

Of registreer je om te kunnen reageren.