Home

Achtergrond 230 x bekeken 6 reacties

Verhagen waarschuwt voor vertraging bij Dienst Regelingen

Bij Dienst Regeling dreigt vermindering van dienstverlening en tragere uitbetaling van toeslagen.

Die waarschuwing geeft minister Verhagen (ELI) in een brief aan de Tweede Kamer. DR doet een groot beroep op uitzend- en inleenkrachten, die als gevolg van een aangenomen Tweede Kamermotie moeten worden teruggebracht. Hetzelfde geldt voor enkele andere dienstonderdelen van het ministerie van ELI.

Verlaging van de inhuur heeft belangrijke consequenties voor de continuïteit van de bedrijfsvoering en dienstverlening aan bedrijven en burgers, schrijft Verhagen. Bij DR leidt dat tot langere wachttijden wanneer mensen inlichtingen vragen en latere afdoening van de beschikkingen (dus latere uitbetalingen), waarschuwt de minister.

Het verminderen van de inhuur vloeit uit een nieuwe norm voor extern personeel in rijksdienst. De kosten voor inhuur mogen niet hoger zijn dan 10 procent van de totale personeelskosten. Op voorstel van SP-Kamerlid Roemer heeft de Kamer in mei daarvoor een motie aangenomen.

Lees ook
CDA wil Dienst Regelingen privatiseren

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  Blijft het idee hangen dat wanneer een boer mogelijk iets niet goed doet zit de overheid er direct bovenop, wannneer het om de overheid gaat geeft ze niet thuis, zo is het al jaren bekend dat dr met verstraging werkt en zo steeds te laat is met uitbetalen. Maxime Verhagen had het jaren terug al door toen hij zei: de mensen snappen het niet.

 • no-profile-image

  kalverboertje

  Wat een firma wel zelf een incasso sturen als je andere halve maand telaat bent met de heffing i&r betalen (€ 125) Maar zij mogen bedrag dat voor de meeste boeren onder ons in de tien duizenden euro,s loopt, een keer betalen wanneer het hun uit komt na allerlei excuus.

 • no-profile-image

  gert

  boeren zijn altijd de pineut

 • no-profile-image

  Bart

  Komt daar dan de wettelijke rente nog bovenop, Maxime ?????

 • no-profile-image

  Lotje

  Tju, de verkeerde ambtenaren naar huis gestuurd.

 • no-profile-image

  gert

  Je zult eens wat beleven, als er vertraging is bij de uitbetaling van de ambtenarensalarissen of uitkeringen !!!!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.