Home

Achtergrond 186 x bekeken

Vaker een visje op tafel

Nederlanders hebben in de periode oktober 2009-oktober 2010 weer meer vis, schaal- en schelpdieren gegeten.

De consumptie is in de periode van oktober vorig jaar tot en met eind september dit jaar gestegen tot 59.000 ton. Dat is een toename van 4 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau GfK die het Nederlands Visbureau vandaag naar buiten bracht.

De volumegroei werd vooral veroorzaakt door het goede mosselseizoen dat begin juli van start ging. Het grote aanbod zorgde voor een lagere prijs per kilo, waardoor er meer mosselen werden verkocht.

Bijna 92 procent van alle huishoudens zet gemiddeld een keer per drie weken vis op tafel. Vooral verse vis is populair. De voorkeur gaat daarbij uit naar mosselen, haring, kabeljauw, gerookte zalm en gerookte makreel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.