Home

Achtergrond 353 x bekeken

Unifar sluit zich aan bij inkooporganisatie AIO

Aan- en verkooporganisatie voor varkenshouders Unifar, sluit zich aan bij AIO (Agrarische Inkooporganisatie) in Uithoorn.

Dit meldt voorzitter John Schrijver van Unifar. Het wordt bevestigd door Karin Schurink, één van de initiatiefneemsters van AIO. Het besluit van Unifar om aan te sluiten bij AIO is genomen op de ledenvergadering. AIO is een inkooporganisatie voor bedrijfsbenodigdheden. Onder meer groene stroom zijn via deze organisatie in te kopen. De leden van Unifar kunnen binnen enkele weken gebruik maken van de aanbiedingen van AIO. Vanaf 1 januari wil AIO ook meer specifieke producten voor de varkenshouderij in het assortiment hebben.

"Als Unifar willen we ons gaan richten op de gezamenlijke afzet van slachtzeugen, vleesvarkens en mest", aldus Schrijver. "De gezamenlijke inkoop van bedrijfsbenodigdheden bleek ons te veel tijd te kosten om dat goed te doen. Daarom hebben we besloten ons als collectief aan te sluiten bij AIO".

Unifar zet slachtzeugen gezamenlijk af. Ze hoopt een vleesvarkensproject op te zetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.