Home

Achtergrond 253 x bekeken

Tuinbouw wil energieprogramma verlengen

Partijen in de glastuinbouw willen dat het ministerie van EL&I ook na 2012 blijft bijdragen aan energieprojecten.

Het energieprogramma Kas als Energiebron loopt na 2012 af. Het ministerie draagt voor de helft bij aan de projectkosten van jaarlijks zeven tot acht miljoen euro. Het Productschap Tuinbouw en LTO Glaskracht Nederland hebben staatssecretaris Henk Bleker van EL&I in een brief opgeroepen voor overleg.

Door het programma is een jaarlijkse verbetering van de energie-efficiëntie en CO2-emissie bereikt, stellen de partijen. Het aandeel duurzame energie blijft wel achter door de economische tegenwind. Dinsdag stemde de sectorcommissie energie van het PT in met het jaarplan 2011 voor het programma met een duidelijk accent op aardwarmte en zonne-energie.

Of registreer je om te kunnen reageren.