Home

Achtergrond 283 x bekeken 7 reacties

Tarwebalans nog krapper dan gedacht

De wereld verbruikt dit seizoen 23 miljoen ton tarwe meer dan eerder gedacht. Volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) komt het verbruik op 666 miljoen ton. De tarweproductie bedraagt 643 miljoen ton, meldt het USDA in de jongste graanprognose die vanmiddag is verschenen. Daardoor krimpen de wereldwijde tarwevoorraden harder dan verwacht.

Ook de wereldwijde maisvoorraden worden kleiner, stelt het USDA. Er wordt minder mais verbruikt voor veevoer, maar het verbruik voor de productie van biobrandstof neemt sterk toe.

De voorspelling van de sojaoogst in de VS valt lager uit dan verwacht. Dat kwam onverwacht voor analisten. De VS is de grootste producent van soja ter wereld en oogst nog altijd een record dit seizoen. Vlak na het verschijnen van de graanprognose van het USDA stegen vanmiddag de noteringen van tarwe, mais en sojabonen op de termijnmarkt in Chicago. Vooral soja werd duurder.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  W.ijsneus

  Ik denk dat Han Meshovsk een vermogend man is. Met zoveel verstand van vrijwel alles wat met landbouw en politiek te maken heeft alsmede een dergelijke hoeveelheid wijsheid en kennis in pacht te hebben kan het niet anders dan dat Han een rijk man is. De banen moeten voor het oprapen liggen voor zo iemand. Ik had maar graag gewild dat ik ook maar een deel van zijn kennis en wijsheid bezat

 • no-profile-image

  Jeroen

  @Wijsneus, Als je enigszin een volwassen persoon was, had je jou naam er ook gewoon bij gezet.

 • no-profile-image

  freek

  de fbr kwam net met het bericht dat er op zeer korte termijn een nijpend tekort aan melk varkens-vlees en verse groenten komt wereldwijd mensen worden aangeraden tulpen bollen in te slaan

 • no-profile-image

  peter klashorst

  Ja, ik heb in mijn strijd om landbouw veel gehad aan het gedachten goed, van het Orakel uit Mehovsk, altijd goede tips en nooit onzin, deze man heeft een brede kijk op de wereld en VISIE

  ga zo door

 • no-profile-image

  geurt

  Han,Jij weet toch als geen ander hoeveel hectares onbenut worden op deze aardbol?!Als de tarweprijs hoog is geeft wereldwijd iedereen weer gas en is er binnen no time weer te veel!

 • no-profile-image

  W.ijsneus

  Tuurlijk weet ons alwetende orakel van de landbouw dat!

 • no-profile-image

  Han

  Hoe lang en hoe ver zullen de politiek leiders de prijs laten oplopen alvorens in te grijpen? Betekent deze overconsumptie het einde van de Vrije Wereld Markt voor voedingsmiddelen? Lopen we vast met onze biobrandstof productie uit landbouwgewassen? Zal de aardbol echt te klein blijken te zijn voor nog meer mensen? Wordt vleesproductie alleen nog toegestaan als het voer bestaat uit >afval van de voedingsindustrie

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.