Home

Achtergrond 313 x bekeken 1 reactie

'Strenger optreden tegen caravans in kassen'

Gemeenten moeten strenger optreden tegen verrommeling van tuinbouwgebieden, zoals bij het gebruik van kassen als caravanstalling. Dat zei gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland Asje van Dijk vandaag op het Nationaal Tuinbouwcongres in Leiden.

Het tast het imago van de glastuinbouw te zeer aan, stelt hij. "Gemeentes moeten zwaarder handhaven. Of die kassen worden opgeruimd, of er wordt gezorgd dat die kassen een nieuwe levenscyclus tegemoet zien."

Van Dijk is tot dit voorjaar gedeputeerde voor Zuid-Holland en onder zijn leiding zocht de provincie moeizaam naar nieuwe tuinbouwgebieden in Zuid-Holland. In plaats van een of twee grote gebieden, wordt kleinschalig bijgebouwd bij bestaande tuinbouwgebieden en wordt aansluiting gezocht bij nieuwe gebieden in Noord-Holland.

Van Dijk kreeg het verwijt van de gemeente Katwijk dat de provincie wel bedrijfsterreinen opdringt aan gemeentes, maar niet doordrukte toen het extra glas moest creeren. Van Dijk wees de vergelijking van burgemeester Jos Wienen af. "Er was een tekort aan bedrijfsterreinen." Het extra glas is volgens de provincie nodig om de glastuinbouw in de provincie op termijn sterk genoeg te houden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Rode Tomaat

    Allemaal mooi en wel. Je probeert toch nog wat geld uit je leegstaande kassen te halen. Bepaalde kosten lopen gewoon door. Geld om af te breken is er vaak niet meer. Zorg dan er voor dat de tuinder andere opties ziet. Anders blijven ze staan tot dat ze zo verrot zijn dat er zelf geen caravan meer in kan....

Of registreer je om te kunnen reageren.