Home

Achtergrond 183 x bekeken

Stijging Maas maakt maatregelen nodig

Het aanzwellen van de Maas maakt maatregelen in Zuid-Limburg nodig. De waterstand van de Maas bij Sint Pieter (Maastricht) bedroeg zondagochtend rond 08.00 uur ruim 46 meter boven NAP bij een waterafvoer van 1.600 kuub per seconde, maakte Rijkswaterstaat bekend.

Vanaf 45,55 meter boven NAP en een afvoer van 1.500 kuub per seconde is er sprake van hoogwaterrisico's. Rond 08.30 uur bedroeg die afvoer volgens de gegevens op actuelewaterdata.nl bijna 1.800 kuub per seconde.

Conform het draaiboek is het waterschap begonnen met de inzet van pompen bij Itteren, Geulle en Elsloo. Die moeten overtollig beek- en kwelwater terug de Maas in pompen. Afsluiters van rioleringen worden waar nodig dichtgezet om te voorkomen dat rioolwater in woningen omhoog borrelt. De scheepvaart ondervindt vooralsnog geen hinder van het hoogwater.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.