Home

Achtergrond 300 x bekeken 3 reacties

'Schapenhouder moet alert blijven na verwerpen'

Schapenhouders moeten na het verwerpen van hun dieren verdacht materiaal blijven insturen voor onderzoek.

Dat zei Piet Vellema van de Gezondheidsdienst voor Dieren vandaag tijdens de dag voor de professionele schapenhouder in Lelystad.
"We signaleren een toegenomen angst om materiaal in te sturen”, aldus Vellema. "Zoönosen staan na Q-koorts meer dan ooit in de belangstelling. Het is belangrijk dat veehouders hun verantwoording nemen."

Schapenhouders moeten er volgens hem rekening mee houden dat dieren ook in de toekomst als gevolg van een besmetting met de bacterie Coxiella burnetii gaan verwerpen. "Ze moeten zich afvragen wat zij in zo’n geval doen en of ze bereid zijn te vaccineren op vrijwillige basis."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ervarings-deskundige

  En o wee als er wat gevonden word.Dan krijgt u bezoek van een stel ambtenaren van het ergste soort met een kruiwagen vol met idiote regels.
  Bezint eer ge begint!

 • no-profile-image

  Jacco

  Ik zou vooraf wel even de prijzen bestuderen, vorig jaar eenmaal een dier ingezonden: Uitvoeren setie 196,25 Euro, afvoer kadaver 8,25 Euro, ophaaltarief 45 Euro, Qfever kleuring 46,90 Euro, algemeen bateriologish onderzoek 29,30 Euro, basiskosten 8,32. Gelukkig ging er wel 145 Euro korting af LNV/Produktschap

 • no-profile-image

  william

  Als ze weer zulke dwaze dingen gaan doen verwacht ik niet dat er veel gemeld gaat worden....

Of registreer je om te kunnen reageren.