Home

Achtergrond 172 x bekeken

Sander V. heeft gaten in zijn geheugen

Sander V., die heeft bekend dat hij de 12-jarige Milly Boele in maart heeft vermoord, verklaart vandaag voor de rechtbank in Dordrecht onsamenhangend.

De rechtbank probeert de feiten op chronologische volgorde te bespreken, maar de 27-jarige verdachte herinnert zich alleen nog flarden.

"Ik heb overal aan meegewerkt en dat wil ik ook nu doen. Maar er zijn heel veel ontbrekende stukken in mijn geheugen. Dat kan deels mogelijk door de stress komen, of deels mogelijk door mijn drugsgebruik. Maar ik wil verantwoordelijkheid afleggen'', zei de verdachte.

Wat V. precies heeft gedaan met zijn buurmeisje, kan hij niet goed vertellen. Hoe hij haar heeft meegelokt naar zijn huis, kan hij zich niet meer herinneren, zei hij tegen de rechtbank. Mogelijk heeft hij haar een verhaal op de mouw gespeld over dat er een kat van hun bij hem thuis zat.

De verdachte en het slachtoffer kenden elkaar niet. Hoe en waarom V. op het idee kwam Milly iets aan te doen, is vooralsnog onduidelijk. In politieverklaringen sprak hij van een stem in zijn hoofd die hem ertoe bracht. Hij zou eerder hebben gesteld dat hij wel eens zou willen weten welke kick hij zou krijgen als hij een meisje onder valse voorwendselen zou meelokken naar huis. Maar op dit punt liet zijn geheugen hem donderdag in de steek, zei V.

V. is wel stellig over het feit dat hij het meisje om het leven heeft gebracht en in zijn achtertuin heeft begraven. Maar van moord is volgens hem geen sprake. Hij heeft de dood van Milly nooit gepland en er is volgens hem ook geen moment van bezinning geweest. "Dit is alleen te verklaren als een vlaag van verstandsverbijstering."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.