Home

Achtergrond 210 x bekeken

Rutte bespreekt EU-begroting met Verhofstadt

Premier Mark Rutte heeft vrijdag met de leider van de liberalen in het Europees Parlement, de Belgische oud-premier Guy Verhofstadt, gesproken over de impasse over de EU-begroting.

Vooral Nederland en Groot-Brittannië blokkeerden de afgelopen weken een akkoord tussen het Europees Parlement en de EU-landen over het budget voor 2011.

"We hebben bekeken hoe de standpunten dichterbij elkaar zouden kunnen komen tussen het parlement en de regeringen'', zei Verhofstadt na zijn gesprek met Rutte. Ook de versterking van het stabiliteits- en groeipact, met afspraken over begrotingstekorten en staatsschulden, stond op de agenda. "Ik denk dat het een heel nuttig gesprek was. Ik denk dat het parlement van plan is om toch strengere regels te maken dan de lidstaten en dat moet wel als muziek in de oren klinken van Nederland'', aldus Verhofstadt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.