Home

Achtergrond 380 x bekeken 1 reactie

Rusland: 60 procent productiegroei kuikenvlees

Rusland wil over tien jaar 60 procent meer pluimveevlees produceren dan nu.

De Russen willen dan 4,5 miljoen ton vlees per jaar produceren. Dat hebben de Russen gezegd tijdens een bijeenkomst van de European Poultry Club op de beurs Eurotier in Hannover.

De Russen zetten in op nieuwe productiesystemen. Een van de nieuwe systemen is de huisvesting van vleeskuikens op etages in kooien. De kooien zijn uitgevoerd met kunststofroosters. Doordat de dieren niet meer in contact komen met het strooisel en de mest is het probleem van borstblaren en brandhakken sterk teruggebracht.

Bovendien is het mogelijk om de dieren aan het eind van de mestperiode volautomatisch uit te laden. Per vierkante meter staloppervlak zou een productie van 614 kilo vlees gehaald kunnen worden, zo claimen de Russen tegen rond de 275 kilo in gangbare bodemsystemen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    willem

    klinkt erg dier vriendelijk. Hoe moet je daar nouw weer tegen concureren.

Of registreer je om te kunnen reageren.