Home

Achtergrond 186 x bekeken

Ruim honderd paarden geëvacueerd door regen

Hulpdiensten, vrijwilligers en eigenaren zijn zaterdagavond begonnen met de evacuatie van 104 paarden uit manege Ten Eysden in Geleen. De naburige Geleenbeek dreigt elk moment buiten haar oevers te treden. Dat meldden hulpdiensten en de manege.

Een woordvoerster van het waterschap Roer en Overmaas zei zaterdagavond dat riolen, beken en buffers helemaal vol zitten. ,,Het wordt spannend'', zei ze. ,,Zo gauw het systeem de neerslag niet meer aankan, stroomt water de straat op en ontstaat overlast.''

In Beek, ten zuiden van Geleen, wordt een regenwaterbuffer die over dreigt te lopen, beveiligd met extra zandzakken. De Geleenbeek dreigt te overstromen. Dat zou met name in Sittard en Geleen voor veel wateroverlast kunnen zorgen.

Hulpdiensten en overheden werken sinds zaterdagmiddag samen in een Regionaal Operationeel Team. Dat kreeg vooral te maken met meldingen van wateroverlast uit Beek, Elsoo, Maastricht, Meerssen, Schinveld, Heerlen, Hoensbroek, Schinnen, Amstenrade, Nuth en Valkenburg.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.