Home

Achtergrond 175 x bekeken

Rousseff nieuwe president van Brazilië

Dilma Rousseff van de Arbeiderspartij (PT) is zondag het eerste vrouwelijke staatshoofd van Brazilië geworden. De kiescommissie van het Zuid-Amerikaanse land heeft bevestigd dat zij de tweede ronde van de presidentsverkiezingen heeft gewonnen.

De 62-jarige Rousseff wist 55 procent van de stemmen in de wacht te slepen. Haar rivaal, de sociaaldemocratische José Serra, kreeg 45 procent van de kiezers achter zich. Meer dan 94 procent van de stemmen is geteld. Serra kan Roussef niet meer inhalen.

Op 1 januari wordt Roussef beëdigd. Dan volgt ze het huidige Braziliaanse staatshoofd Luiz Inácio Lula da Silva op, die na twee termijnen volgens de grondwet niet een derde gooi naar het presidentschap mocht doen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.