Home

Achtergrond 142 x bekeken

Rook in treinstel Schiphol

Het treinverkeer rond Schiphol is vanochtend een tijd stilgelegd omdat er rookontwikkeling was in een trein.

Dat liet de brandweer in de regio Kennemerland weten. Het Korps landelijke politiediensten meldde eerder dat er sprake was van brand, maar volgens de brandweer was er alleen maar rook. Een technische storing is waarschijnlijk de oorzaak. "De precieze oorzaak wordt onderzocht door ProRail'', aldus een woordvoerster van de brandweer regio Kennemerland. Volgens de spoorbeheerder gaat het mogelijk om een storing in de wielen en/of de remmen.

De brandweer kreeg de melding van het incident in de trein tegen half tien binnen. Zij rukte groot uit, ook al bleek dat later niet nodig te zijn. Rond tien uur gaf de brandweer het sein dat de situatie onder controle was.

De brandweer heeft de treinsporen rond Schiphol vanochtend tegen elf uur weer vrijgegeven. Dat betekent dat het treinverkeer vanaf dat tijdstip weer langzaam op gang zal komen, zo liet ProRail weten.

Op het treinstation op Schiphol kunnen op een na alle perrons weer worden gebruikt. Alleen het perron waar de trein staat waarin rookontwikkeling was, blijft nog dicht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.