Home

Achtergrond 167 x bekeken

Resultaat DSM valt licht tegen

Chemieconcern DSM is in het derde kwartaal verder gegroeid, maar enkele resultaten bleven achter bij de verwachtingen van analisten.

Met name het bedrijfsresultaat kwam lager uit dan verwacht, zo bleek uit cijfers die DSM vanochtend naar buiten bracht. De onderneming boekte een operationele winst (ebit) van 185 miljoen euro. Dat is een stijging van 28 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, maar lager dan de 204 miljoen euro die analisten hadden voorspeld. De omzet kwam met 2,15 miljard euro wel iets hoger uit dan de voorspelling (2,14 miljard euro) en lag 19 procent hoger dan in 2009.

Topman Feike Sijbesma sprak in het persbericht van een "sterk kwartaal'' en herhaalde de eerdere voorspelling dat ook heel 2010 voor DSM een sterk jaar zou worden.

Volgens het bedrijf bleven de economische omstandigheden in het derde kwartaal goed, met lichte groei in de westerse economieën en sterke groei in opkomende markten. De hernieuwde voorraadopbouw leek in het derde kwartaal af te zijn gelopen en er was sprake van een "normalisatie van de orderstromen'', aldus DSM.

De voedings- en vitaminedivisie Nutrition boekte opnieuw een stevig resultaat, die in lijn lag met de verwachtingen van marktvorsers. Het kwakkelende Pharma presteerde juist slechter dan verwacht.

In China, het land waarop DSM in de recent gepresenteerde nieuwe strategie sterk inzet, realiseerde de onderneming een omzetgroei van 15 procent ten opzichte van 2009. DSM verwacht de eerder gestelde omzetdoelstelling van 1,5 miljard in China in 2010 te halen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.