Home

Achtergrond 183 x bekeken

Prins William gaat volgend jaar trouwen

De Britse prins William, de oudste zoon van kroonprins Charles en wijlen Diana Frances Spencer (1961-1997), huwt komend jaar zijn vriendin Kate Middleton.

Beiden zijn 28 jaar en hebben elkaar op de universiteit in Schotland leren kennen. Hun huwelijk is vandaag aangekondigd door Clarence House, de residentie van prins Charles. De kroonprins zei erg blij te zijn de verloving en het aanstaande huwelijk van William en Catherine Middleton te kunnen aankondigen

William is tweede in lijn van troonsopvolging van de Britse kroon, na zijn vader, die net 62 jaar is geworden. Zijn grootmoeder Elizabeth II (84), is sinds 1952 koningin van onder meer het Verenigd Koninkrijk. Ze is volgens een verklaring erg blij met de verloving. Dergelijke verklaringen zijn vandaag ook door de Britse premier David Cameron en de voorman van de oppositie Ed Miliband verspreid.

William en Kate hebben zich in oktober verloofd tijdens een vakantie in Kenia. Ze raakten acht jaar geleden bevriend toen ze huisgenoten waren als studenten aan de Saint Andrews University in de streek Fife, even ten noorden van de Schotse hoofdstad Edinburgh. Ze zijn daar beiden in 2005 afgestudeerd. Het was in dat jaar dat hun relatie ruchtbaarheid kreeg. Ze werden op Zwitserse skipistes gesignaleerd en gefotografeerd.

Ze trouwen in het voorjaar of in de zomer in Londen en gaan in het noorden van Wales wonen, waar de prins werkt bij de Britse koninklijke luchtmacht.

Kate Middleton is het oudste kind van de zakenman Michael Middleton en diens vrouw Carole.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.