Home

Achtergrond 413 x bekeken

Prijzen tulpenbloemen gedaald

De prijzen van tulpen zijn vorige week op de vestigingen van FloraHolland gedaald naar gemiddeld € 0,16. Een daling met 3 cent per steel.

Met 7,2 miljoen stuks lag de aanvoer een kleine 40 procent hoger dan voorgaande week. Al met al 15 procent minder stuks en een halve cent goedkoper dan vorig jaar. Bij FloraHolland Rijnsburg passeerden 2 miljoen stelen de tulpenklok. Met een gemiddelde prijs van € 0,16 lag dit 2,5 cent onder de prijs van een week eerder. Tulipa ‘Dynasty’ werd met € 0,44 het beste van allemaal betaald.

In Naaldwijk werden bijna 700.000 tulpen verhandeld voor een middenprijs € 0,164. Naast wit zijn vooral de herfsttinten populair. Geel, maar ook sommige soorten oranje worden goed gewaardeerd. Een goede houdbaarheid is daarbij een belangrijk item.

De aanvoer van lelies was bij FloraHolland met 6,1 miljoen stelen een kleine 10 procent lager dan een week eerder en de prijzen deden het er goed op. Die gingen met gemiddeld 3 cent omhoog naar € 0,45.

Het gladiolenseizoen raakt ten einde. De aanvoer van dit product halveerde afgelopen week naar 450.000 stuks en de gemiddelde prijs daalde naar € 0,13. En ook dat is bijna een halvering.

Anderhalf miljoen irissen tekenden voor een aanvoerdaling van 11 procent die 3 cent minder opbrachten dan veen week eerder.

En aan de sterk toenemende aanvoer van Hippeastrum is merkbaar dat december nadert. Een aanvoertoename van 40 procent leidde tot 1,5 miljoen stuks en de gemiddelde prijs van € 0,82 was een fractie lager dan vorige week.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.