Home

Achtergrond 317 x bekeken 1 reactie

Prijzen tulpen en lelies iets omhoog

De prijzen van tulpen en lelies zijn afgelopen week op de bloemenveilingen iets gestegen.

Bloemenveiling FloraHolland meldt over de tulpen, dat er concernbreed 22 procent meer aanvoer was dan en week eerder en de prijzen desondanks ongeveer 1,5 cent per steel omhoog gingen. En dat met in het achterhoofd dat de aanvoer 16 procent hoger ligt dan vorig jaar en toen nog een halve cent meer werd betaald.

Met name aan de kleur rood is behoefte. De middenprijs van ‘Ile de France’ steeg naar 22 cent. De parkiet ‘Rococo’ steeg naar 19 cent. ‘Strong Gold’ doet het goed, voor de mooiste partij werd tussen de 27 en 30 cent betaald. Mooie zware kwaliteit tulpen brengen goed geld op zoals ‘Rosario’ met 45 cent.

De aanvoer van lelies kromp met 9 procent naar bijna 5,8 miljoen stuks. De prijzen lagen gemiddeld twee cent hoger op gemiddeld 45 cent per stuk, hetgeen natuurlijk nog niet echt goed is.

De irissen deden het een stuk slechter. De aanvoer van dit product steeg met ruim vijf procent naar 1,6 miljoen stuks en die gingen voor 8 cent per stuk van de hand. Dat is 3 cent minder dan vorig jaar, hetgeen wellicht ook wordt verklaard door het feit dat het aanbod nu 25 procent hoger ligt dan toen.

De aanvoer van Hippeastrum tenslotte groeide met 25 procent naar 2,3 miljoen stuks. Een forse groei dus, maar zonder prijsdruk, want die kwam uit op gemiddeld 90 cent, hetgeen 7 cent hoger is dan een week eerder en een paar centen hoger dan vorig jaar.

Arie in t Veld

Eén reactie

  • no-profile-image

    Prof Blauw

    Irissen 8 cent...wat een armoe zooi.....echt ik begrijp niet dat er nog mensen zijn die irissen willen broeien. Ben er jaren geleden al mee gestopt. Nu komt er nog maar 40% van toen......nog steeds bagger.

Of registreer je om te kunnen reageren.