Home

Achtergrond 241 x bekeken

Prijsstijging verwacht bij agrarische grondstoffen

Speculanten op de termijnmarkten in de VS gaan uit van hogere prijzen in de nabije toekomst van agrarische producten, zoals tarwe, soja en mais.

Het verschil tussen het aantal long-posities en short-posities op de termijnmarkten bereikte op 2 november een record, concluderen analisten van diverse banken. Bij longposities verwachten beleggers dat de prijzen gaan stijgen, bij shortposities rekenen ze op een prijsdaling.

Volgens analistensite Agrimoney blijkt uit het laatste overzicht van de Commodity Futures Trading Commission (de beurstoezichthouder in de VS) dat het verschil tussen aantal long- en shortposities op 2 november naar een record was gestegen. "Dat was nog voordat de Amerikaanse federale bank op 3 november bekend maakte nog eens 600 miljard dollar in de economie te steken. Sindsdien is het aantal longposities op de termijnmarkten nog weer extra gestegen ten opzichte van de shortposities."

Het laatste record dateerde van september dit jaar, meldt Agrimoney. "Op 2 november was dat 3 procent gestegen ten opzichte van het laatste record. Analisten verwachten dat het verschil tussen aantal long- en shortposities sindsdien verder is gestegen."

Of registreer je om te kunnen reageren.