Home

Achtergrond 274 x bekeken

Plan voor spectaculair themapark in Brunssum

De gemeente Brunssum en ADDVentures hebben plannen om bij de oude mijnsteenberg in Brunssum de Grand Canyon na te bootsen en daarvan een themapark te maken, goed voor jaarlijks vijf miljoen bezoekers en vijfduizend (deeltijd)banen.

Dat zei wethouder Erik Geurts van Brunssum donderdag. Brunssum en ADDVentures hebben daartoe behoudens goedkeuring door de gemeenteraad een overeenkomst gesloten. Wel volgt nog onderzoek of de plannen realistisch zijn. Geurts toonde zich donderdag optimistisch. Het themapark in Brunssum wordt gefaseerd in zeven jaar opgebouwd. De aanleg kost 800 miljoen euro.

ADDVentures heeft plannen om de komende 25 jaar in totaal zeven themaparken te bouwen in Parkstad Limburg, de voormalige oostelijke mijnstreek. Het Brunssumse plan met de omvang van De Efteling vormt daarvoor het begin. ADDVentures van directeur Jean Gelissen exploiteert in Sevenum al het attractiepark Toverland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.