Home

Achtergrond 197 x bekeken 5 reacties

'Overvloed aan aardgas'

De overvloed aan aardgas in de wereld zal zeker aanhouden tot 2011.

Dat voorspelde topeconoom Fatih Barol van het Internationaal Energie Agentschap vandaag, toen hij in Den Haag de gast was van minister Maxime Verhagen (ELI).

Die hoorde dat met gemengde gevoelens aan. Er wordt veel meer aardgas gewonnen in de wereld dan enkele jaren geleden werd voorzien. Dat zet een druk op de prijzen. Verscheidene Europese landen hebben volgens Barol met succes in onderhandelingen een lagere gasprijs weten te bedingen.

Het is niet duidelijk wat dat voor Nederland betekent. Minister Verhagen wees er wel op dat de medaille voor de Nederlandse burger twee kanten heeft. Lagere prijzen voor gas drukken de energiekosten in de huishoudportemonnee, maar hebben ook een negatief effect op de schatkist door de gasbaten van de overheid uit de export van gas.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  koetje

  Zelfs Verhagen krijgt te maken met overproductie!Het lijkt wel landbouw,goed voor de huishoudbeurs maar slecht voor het inkomen van de producent

 • no-profile-image

  Harm

  Koetje, was het voor de boer ook maar zo simpel. Even de melkkraan dichter draaien of even een paar dagen geen vlees, groente of fruit leveren.

 • no-profile-image

  koetje

  Nee,1 pompje uitzetten!!!!!!!!Samen met de collega's gasboeren.

 • no-profile-image

  koetje

  Ja dat zou wat zijn,maar we willen er niet eens over nadenken hoe we dit kunnen bereiken.De één zijn dood is de ander zijn brood.De olieproducenten weten wel hoe het moet,die leveren echt niet onder de kostprijs.

 • no-profile-image

  Harm

  Dus alleen nog maar voor eigen land produceren?????

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.